MAGAZINEonWEBonTVonAIRPARTYJUMBO
Državni hidrometeorološki zavod
TEČAJNA LISTA
Valuta       Kupovni Prodajni
EUR     7,430 7,475
USD     5,863 5,898
GBP     8,415 8,465
CHF     4,974 5,004
SIT     3,056 3,074
 Moda i stil svijet mode 
ISPIŠI | POŠALJI NA MAIL | KOMENTIRAJ 
Ove zime nosi se sve što vam dobro stoji

I Samson je znao da u kosi leži snaga. Međutim, ne stoji svaka frizura svakoj ženi. Žene trebaju znati koja frizura im dobro pristaje, neovisno o modnim trendovima.

Danas kosa nije simbol društvenog statusa, ali njegovana kosa važan je uvjet lijepog izgleda. Trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu. Jedne sezone je hit kratka, dječačka kosa, već iduće duga ravna kosa, a jedini način da od kratke kose dobijete dugu jest ugradnja ekstenzija. S druge strane, jedne sezone je in valovita kosa zbog koje svi odlaze na blagi minival, a nakon nje nosi se ravna kosa, pa žene koriste aparate za ''peglanje'' kose ne bi li postigle upravo takav izgled. Iako mnogi robuju zadnjim hitovima, najbolje je pronaći frizuru koja vama najbolje odgovara. Svaka kosa može se osvježiti s vremena na vrijeme bojom ili malo drugačijim načinom šišanja. Međutim, kako i u odijevanju, tako i u šišanju postoje neki trikovi koji mogu istaknuti vašu ljepotu. Istina, mogu istaknuti i svaki vaš prištić ne obratite li pozornost na ostale faktore kod odabire frizure i boje kao što su veličina glave, boja puti i očiju ili izgled lica.

Dječačka frizura
Iako se čini kako se s tom frizurom ne može mnogo napraviti, postoje različiti oblici i stilovi ove frizure. Ako samo prođete gelom kroz kosu dobiti ćete rokerski look, uzdignete li kosu prema vrhu glave dobit ćete beckhamicu ili irokezu, ovisno o načinu šišanja. Stavite li na kosu kopčicu, izgledat ćete romantično, a ako na kosu stavite rajf frizura će biti moderna dok će dojam koji ostavljate ovisiti o izboru rajfa. Što se šišanja tiče, moderna je asimetrija. Primjer za nju je kosa na jednoj strani ošišana mašinicom, a na drugoj dulja kosa ili ugrađenih nekoliko ekstenzija, te kombinacija ravnih linija i stepenastog šišanja. Kratka kosa ne stoji svima. Kako biste nosili kratko morate imati gustu, jaku kosu i lijepo oblikovanu lubanju. Ako vam potiljak nije savršeno zaobljen, a kosa vam je tanka ili rijetka bolje se odlučite za neku drugu frizuru. U protivnom će vam se kroz kosu doslovno vidjeti koža, a na potiljku će vam stalno biti ''rupa''.

Kosa ''ispod ušiju''
Ovu dužinu kose žene najmanje vole. Kažu kako nije dovoljno duga da se s njom nešto napravi, a nije dovoljno kratka da ne smeta. Kada se nagnete naprijed ona padne na lice, stalno po njoj nešto petljate pa je morate često prati, a ako želite od nje nešto napraviti morate koristiti more ukosnica i pjene za kosu. Međutim, ovo je prilika poigrati se svim mogućim dodacima za kosu. Zamotajte maramu oko glave, stavite brdo trakica i ukosnica, za romantičan izgled učinite ju valovitom, a za rokerski izgled svaki pramen zasebno gelirajte. Kada dodamo i mogućnost različitih boja za kosu, vidimo kako se čak i s kosom ove dužine može mnogo napraviti. Ako vam niti to nije dovoljno, ukrasite kosu ekstenzijama s biserima ili ju sušite pomoću velike četke i nanesite pjenu kako biste dobili fenomenalnu frizuru u stilu Meg Ryan.

Duga kosa
Njegovana i zdrava duga kosa je predivna, ali nije lijepo vidjeti beživotnu dugu kosu koja visi poput slame ili ''u rezancima'' jer je masna. Takva kosa izgleda zanemareno i ostavlja dojam loše higijene. Ako vam se kosa previše masti ili petlja, ako je tanka, rijetka ili oštećena, duga kosa nikako nije za vas. Za vas je puno bolji izbor kosa duljine do ramena. Dakle, za dugu kosu je vrlo važno da je njegovana, meka i sjajna. Time ste na pola puta do dobre frizure. S njom možete raditi razne punđice i pletenice ili ju jednostavno raspustiti. Što se boje kose tiče, situacija je ista. Nije toliko bitno što je moderno koliko je bitno što vam dobro stoji. Ako je moderna crna boja kose, a vi imate plavu, poigrajte se i ubacite par tamnijih pramenova ili ostanite plavi, ali se zato moderno ošišajte.

Crna kosa
Crna kosa može biti jako lijepa, no imate li problema poput prhuti, ispucane ili sijede kose, postat će vaš najgori neprijatelj. Žene blijede puti trebaju izbjegavati crnu boju baš kao i žene sa sitnijom glavom. Tako tamnu boju kose mogu si priuštiti isključivo djevojke blijede puti, ali prirodno lagano rumene, dok najbolje stoji ženama s tamnijom bojom kože. Crna ističe plave i zelene oči, ali i podočnjake pa treba dobro paziti pri njenom odabiru. Ako će vas ova boja previše ''zatvoriti'', ubacite nekoliko veselih, svjetlijih pramenova i time osvježite cjelokupan izgled. Ipak, imate li gustu dugu kosu i lijepo lice, pokušajte s provjerenom formulom za izazovan izgled- Kleopatra look.

Smeđa kosa
Smeđa boja kose ima mnogo nijansi, pa pristaje svakoj ženi. Dovoljno je nenapadna i ne ističe svaku nepravilnost na licu, a opet dovoljno jaka da ne izgledate kao zombi. Mlade djevojke smeđe kose izgledaju zrelije, a starije žene mlađe. Nije li upravo to ono što sve žene žele?

Plava kosa
Baš kao i sa crnom kosom, i s plavom kosom treba biti pažljiv. Blijede djevojke plave kose istaknut će sve nepravilnosti kože lica. S druge strane, plava kosa istaknut će boju vaših očiju. Plave oči zasjat će poput neba, smeđe oči izgledat će veće, a zelene zavodnički. Djevojke koje vole sunčanje pod umjetnim suncem neka pripaze. Tamna put i svijetla kosa djeluju stvarno seksi, ali što je koža lica tamnija to bi i nijansa plave kose trebala biti tamnija jer u protivnom nećete izgledati seksi već jeftino.

Crvena kosa
Ova boja kosa nikako nije za žene s problematičnom kožom. Crvenu boju kose mogu si priuštiti samo djevojke savršenog tena, po mogućnosti svjetlije boje kože. Zelene oči u kombinaciji s crvenom kosom djeluju bajkovito, dok smeđe djeluju zločesto. Također, crvena boja kose zahtjeva i pažljiviji odabir odjeće jer biste u protivnom mogli izgledati poput božićnog drvca.

Sada stanite pred ogledalo, ponosno zapišite sve što je na vama lijepo, ali si i priznajte ono što je možda malo manje lijepo i odaberite dužinu i boju kose koja će vama najbolje pristajati. U frizerskom salonu u dogovoru s frizerkom odaberite modernu frizuru u tim okvirima.

29.01.2007

(moda.hr)

    
Najnovije vijesti

 Magazine

 On Web

 OnTV

 On AIR

 Party

 On Jumbo

Servisi

Što je Vama NAJ ?
NOVAC, teško zarađen
SREĆA, za kojom žudimo
ZDRAVLJE, za koje se ne borimo
LJUBAV, kojoj se nadamo
SEX, o kojem maštamo
USPJEH, koji teško stječemo
POŠTENJE, koje je rijetkost
Glasuj!
Rezultati
 naj@naj.hr
Naj auto
Mercedes Benz Citroëna Audi
NAJ BANKA
PBZ HYPO zaba
NAJ KULTURA & ZABAVA
HNK Cinestar Lisinski
NAJ OPERATOR
VIP HT Tele 2
NAJ OSOBA
Fra Z.Linić Nikola Tesla Princess Grace
NAJ TRGOVINA
NAJ UGOSTITELJSTVO I TURIZAM
R_Esplanade Sheraton The Westin
naj.hr Webutation
 Računovodstvo, revizija, poslovno i porezno savjetovanje

 POWERD BY Iskon

NAJ Business Party

 NAJ Business Party

 Shop by Brand NAJ  EU

 Noina-Arka

Bookmark and Share

 Get Adobe Redaer

Naj.hr © Sva prava prava pridržana   |   Na Vrh  |   Home   |   Marketing
Powered by AdminMax v5.43 - Copyright (c) 2015. Internet Softver d.o.o.