MAGAZINEonWEBonTVonAIRPARTYJUMBO
Državni hidrometeorološki zavod
TEČAJNA LISTA
Valuta       Kupovni Prodajni
EUR     7,430 7,475
USD     5,863 5,898
GBP     8,415 8,465
CHF     4,974 5,004
SIT     3,056 3,074
 Aktualno Aktualno 
ISPIŠI | POŠALJI NA MAIL | KOMENTIRAJ 
Najbolje gimnazije popunjene za 1 sat

U MZOŠ-u kažu da neće raditi probleme školama koje zbog velikog interesa đaka zatraže otvaranje dodatnih razrednih odjeljenja
 
ZAGREB - Prvi dan predaja prijava dijelu je gimnazija zagarantirao popunjenost već u prvih sat vremena. Srednje škole koje uobičajeno dobro kotiraju kod učenika u ponedjeljak su vrvjele novim kandidatima, kojih je, tvrde neki ravnatelji, bilo više nego prijašnjih godina a drugi izjednačuju situaciju s lanjskom. Prijave su se predavale od osam sati, no pred nekim su školama učenici u pratnji roditelja stajali i prije sedam.
Naime, da bi predali prijavu za upis u XV. gimnaziju u Zagrebu, otac i kćer doputovali su iz Dubrovnika. Povod za upis u Zagreb su najavljeni besplatni učenički dom i prehrana, koje će država, zajedno s besplatnim udžbenicima i prijevozom, od jeseni omogućiti za oko 50.000 učenika, koliko ih se planira upisati u prve razrede srednjih škola.
»Ovo je udarni dan. Ako preživim, bit će dobro«, puhali su kroz ponedjeljak ravnatelji škola zatrpani prijavama. Među njima i Zlatko Stić, ravnatelj nekad neatraktivne Kemijske škole, danas Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Škola ima pet smjerova, od toga jedan prirodoslovne gimnazije, a najpoželjniji za upis - kozmetičarski, popunio se, kaže Stić, u 9.30 sati. »Znatno je veći interes učenika nego lani. Ne znam točno razlog, čak sam podigao bodovni prag s lanjskih 42 na 44 (osim gimnazije 51 bod). Sada više ne ulaze ni oni s 45 i 46 bodova, vidjet ćemo što će biti sutra«, objašnjava Stić.
Zagrebačke gimnazije V., X. i XV. s najvišim pragom od 56 bodova, popunjavali su učenici sa 60 i više bodova. Naime, maksimum bodova koje mogu dobiti na ocjene iz osnovne škole je 60, a tomu se dodaju bodovi prikupljeni na natjecanjima. Ravnatelj V. gimnazije u Zagrebu Petar Mladinić kaže: »Primamo 180 učenika, a samo do podne nam ih se prijavilo 160. Interes je daleko veći nego lani i visok je broj učenika s maksimalnih 60 bodova«. On će u utorak odlučiti hoće li trebati slati zahtjev Ministarstvu znanosti za odobravanje upisa u još jedan razred.
»Otvoreni smo za suradnju sa svim školama i sigurno je da Ministarstvo neće biti zapreka za upis većeg broja učenika«, potvrdio nam je državni tajnik za srednje školstvo Želimir Janjić, koji je još jednom pozvao sve učenike koji su završili osmi razred da svakako upišu srednju školu. »Uistinu više nema razloga da to ne učine, s obzirom da država sve plaća«, poručio je.

Mirela Lilek

Naj.hr /vjesnik.hr
    
Najnovije vijesti

 Magazine

 On Web

 OnTV

 On AIR

 Party

 On Jumbo

Servisi

Što je Vama NAJ ?
NOVAC, teško zarađen
SREĆA, za kojom žudimo
ZDRAVLJE, za koje se ne borimo
LJUBAV, kojoj se nadamo
SEX, o kojem maštamo
USPJEH, koji teško stječemo
POŠTENJE, koje je rijetkost
Glasuj!
Rezultati
 naj@naj.hr
Naj auto
Mercedes Benz Citroëna Audi
NAJ BANKA
PBZ HYPO zaba
NAJ KULTURA & ZABAVA
HNK Cinestar Lisinski
NAJ OPERATOR
VIP HT Tele 2
NAJ OSOBA
Fra Z.Linić Nikola Tesla Princess Grace
NAJ TRGOVINA
NAJ UGOSTITELJSTVO I TURIZAM
R_Esplanade Sheraton The Westin
naj.hr Webutation
 Računovodstvo, revizija, poslovno i porezno savjetovanje

 POWERD BY Iskon

NAJ Business Party

 NAJ Business Party

 Shop by Brand NAJ  EU

 Noina-Arka

Bookmark and Share

 Get Adobe Redaer

Naj.hr © Sva prava prava pridržana   |   Na Vrh  |   Home   |   Marketing
Powered by AdminMax v5.43 - Copyright (c) 2015. Internet Softver d.o.o.